maanantai 3. marraskuuta 2014

Allaspulju 2.11.14 ja maanantai

Ajattelin kirjoittaa yhden vertailu tekstin, jossa pohdin yhden vuoden lukio kokemuksen ja tämän luontoalan eroja. Kirjoitan sen jonakin muuna päivänä, en nyt. Tässä nyt ajattelin kertoa eilisestä allaspuljusta/-vuorosta ja tästä päivästä, varsinkin luontoliikunnassa olevasta melonnasta. Mutta juu voisin aloittaa siitä eilisestä allasvuorosta.

Eilen oli nii siis allasvuoro, 19.30-20.30 oli lasten allaspulju ja sen jälkeen 20.30-21.30 aikuisten vuoro. Lapsia sekä aikuisia oli mukavasti, lapsia 9 ja aikuisia en laskenut mutta suunnilleen joku 6 vähintään. Lasten kanssa näin yleisesti oltiin aluksi uimasillaan ja sitten kajakoitiin. Ihan ensimmäiseksi pidettiin Matin kanssa palopuhe lapsoisille, kun ne ei oikeen viimekerralla tahtoneet totella ja nyt Matilla oli pilli myös mukana. Tämä kerta meni loistavasti ja mukavaa oli kaikilla. Uimasillaan oltiin aluksi laastarihippaa ja sen jälkeen kuka pelkää kajakki varasta. Kajakeille kun päästiin oltiin hippaa ilman meloja, pelailtiin pallopeli ja lopuksi melottiin kiintopistettä kohti mahdollisimman suoraan. Kuvia ei ole tälläkään kertaa altaalta, kun puhelinta en raaski ottaa sinne, ettei kastu ja minulla ei ole vedenkestävää kameraa. Allasvuoro kun oli loppunut ja lähdetty oltiin, tajusin että Teemu olisi voinut ottaa kuvia, kun häällä on vedenkestävä kamera aina mukana. Aikuisten vuorolla ei ollut ohjattua toimintaa, siellä jokainen harjoitteli sitä mitä halusi ja pääsin itsekkin treenailemaan vähän hukassa olevia taitoja. Nyt meni eskimo molemmilta puolilta, oikealta puolelta meni hyvin, mutta vasen ei niinkään. Ylös kyllä pääsin loppujen lopuksi molemmilta puolilta. Videollekkin pääsin tai tein eskimoja, kun Teemu kuvasi ne. Videot on hyviä, koska niistä näkee oman teon, mitä voisi parantaa ja mikä mene jo hyvin.

 Eskimokäännös tauon jälkeen :)

Nyt maanantai aamulla oli luontoliikunnassa melontaa, jota Hanna veti meille. Meitä oli kuusi+Hanna melomassa ja kukaan ei ollut ensikertalainen. Ennen vesille menoa rupateltiin tärkeistä asioista, mitä mukaan ja mitä kannattaa tarkastaa ennen vesille menoa. No siinä niitä taas tuli kerrattua. Rantaan kun päästiin ja kajakit rantaan tuotu, Käytiin vielä jotain tärkeitä asioita läpi ja sitten tehtiin myös tärkeä osio ennen vesille menoa eli turvatarkastus. Kaikilla oli kaikki hyvin ja kajakki oli jokaisella kunnossa. Eikun vesille vaan, oltiin Tonin kanssa vähän malttamattomia, osattiin jo kaikki mitä kävimme rannassa ja vesillä. Onhan kaikessa melonnassa jokaisella petrattavaa. On vaan niin mukava päästä vesille pitkästä aikaa. Minä ja Toni olimme apuvetäjiä, näytettiin ja autettiin Hannaa. Kävimme läpi eteenpäin melonnan tekniikkaa, kaarivedot, takaperäsin, takaperin melonta, t-sivuttaissiirtymä, kahdeksikkoa mentiin myös ja pysähdyksiä. Kävimme myös melomassa pienen lenkin pienessä aallokossa, aallokosta on kaiken paras aloittelijan aloittaa, koska siinä oppii hallitsemaan kajakin kääntyilyä, eikä välttämättä pelkää sen jälkeen mennä aallokkoon melomaan. Omat taidot ja rajat pitää kyllä muistaa ja olla varmoja mihin pystyy. Uutta saa kyllä aina kokeilla. Oli kyllä niin mukavaa meloa pitkästä aikoo.

Tässä esimerkillinen tapaus kajakkiin menosta :) (kajakin putsaus)

Tässä me kaikki kajakoitisjat, hyvää työtä :)

Näin harjoiteltiin tänään T-sivuttaissiistymää, hyvin onnistu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti